Mozi a nappaliban? A www.bestmarkt.hu segítségével lehetséges!

Szponzorált tartalom

www.bestmarkt.hu

www.bestmarkt.hu

Sokszor fejtörést okoz nekem az ünnepeket közeledtével, hogy mik lehetnek azok az ajándékok, aminek mindenki örül a családból. Simán szóba jön a társasjáték és a közös élmények, de ha épp nem tartozik a közös kedvelt tevékenységek közé a játék valamilyen formája, akkor más irányba kell gondolkodni. Nekem ilyenkor azok a technikai holmik jutnak eszembe, amit közösen tudunk használni és mindenkinek származhat belőle egy kis vidámsága. Szóval mondjuk egy mozi a saját nappalinkban az csodálatos ajándék lehet az egész család számára. Hogy honnan? Például a www.bestmarkt.hu oldalról.

Nem tudom, hogy ismeritek-e a BestMarkt-ot, vagy hogy szoktatok-e egyáltalán webshopból vásárolni. Szerintem ez egy praktikus dolog, hogy a saját otthonodból bejárhatsz egy egész üzletet, annak minden egyes osztályát a technikai dolgoktól kezdve egészen az irodaszerekig. Én minden alkalommal találok valami olyan praktikus megoldást, ami sokkal kedvezőbben beszerezhető innen a webshopból, mintha fizikailag besétálnék bármelyik üzletbe.

Az idei karácsonyra azt tervezem, hogy egy házimozit veszek a családnak a www.bestmarkt.hu-ról. Ez egy olyan ajándék, amit tényleg mindenki használ a famíliában, mert a szüleimtől elkezdve a testvéremen át, egészen a nagymamámig mindenki szeret tv-t nézni, így, vagy úgy. Van, aki a híradót nézi meg benne, van, aki sorozat sasolásra használja és persze vagyok én, aki leginkább az egyik videómegosztót pörgetem róla. Tehát tényleg a teljes családot lefedi egy ilyen ajándék, valóban nagyon jó választás.

A www.bestmarkt.hu oldalon a szórakoztató elektronika lapfülön belül lehet megtalálni a különböző televíziókat. Természetesen minden mai trendnek megfelelő típus és kivitel megkapható itt, egyetlen helyen. Teljesen mindegy, hogy kis tv-t akarunk, vagy nagyot, legyen-e hozzá hangszóró vagy sem, itt aztán mindenre van megoldás.

Ha esetleg valaki kevésbé szakavatott ezen a területen, akkor egyértelmű módon az első kérdés, ami felmerülhet benne az az, hogy mégis, milyen típusú TV készüléket érdemes vásárolni ebből a színes és széles felhozatalból? Nos, erre is van válasz és megoldás a BestMarkt weboldalán, ugyanis minden termék kategória esetében készítettek egy-egy rövid összefoglalót a termékhez kapcsolódó tudnivalókról. Ez a TV-k esetében sincsen másképpen, hiszen itt is egy részletes ismertetőt lehet olvasni azzal kapcsolatban, hogy egyáltalán milyen opciók léteznek a piacon, mit jelentenek a különböző rövidítések és hogy mire is érdemes ebből kifolyólag odafigyelni egy TV kiválasztásakor.

Egy egészen teljes és átfogó ismertetőt lehet olvasni a kijelzők fejlődéséről és arról, hogy most éppen hol is tart a tudomány és hogy mit takarnak azok a jelölések, amilyen berendezéseket most például a www.bestmarkt.hu is árul. Így például tudjátok, hogy mitől LCD, az LCD, vagy mi a különbség a LED és az OLED között? Hogyha nem, akkor meg tudjátok nézni a BestMarkt oldalán, hogyha a szórakoztató elektronika lapfülnél legörgettek egészen a lap aljára. Ott aztán minden ilyen és ehhez hasonló kérdésre választ kaphattok. Sok-sok olyan technikai paramétert kiveséznek, ami azt segít megérteni, hogy mi a különbség az egyes készülékek között és hogy miért kerül az egyik 200 ezer forintba, a másik meg 600 ezer forintba, miközben látszatra teljesen hasonló a kettő. Én sem tudtam pontosan ezeket a dolgokat, de aztán miután utána olvastam, már sokkal inkább világossá vált.

Érdemes lehet azt is szem előtt tartani egy új készülék vásárlásakor, hogy milyen csatlakozók vannak a TV-n. Bár már sok más eszköz képes a vezeték nélküli kapcsolatra, ez egyelőre sehogy nem képes olyan minőségű jelet átvinni, mint egy kábeles kapcsolat. Tehát, hogyha 4K-ban szeretnénk filmet nézni valami brutális hanggal, akkor érdemes inkább kábelen csatlakoztatni a laptopot, vagy amiről nézni szeretnénk és nem pedig valamilyen vezeték nélküli hálózatot használni.

Egy USB bemenet mindig jól jöhet, bármilyen eszközről is van szó, hiszen ez azért egészen univerzális módon köti össze a réginek számító berendezéseket az újakkal. Meg hát ha épp elszáll az internet, akkor egy pendrive-on mindig lehet jó zenéket tárolni, amiket így le lehet játszani a TV-n is.

Emlékeztek még ilyen elnevezésekre, hogy SCART meg VGA csatlakozó? Megmondom őszintén, egészen pontosan nem volt meg az én fejemben sem az, hogy melyik-melyik, csak rémlett, hogy ezeket inkább régebben használtuk, még az előző évtizedekben leginkább. Na szerencsére a www.bestmarkt.hu ebben is felfrissítette a tudásom, úgyhogy már tudom, hogy mikor melyikről van szó. Az a véleményem, hogy ezeket a csatlakozókat már nyilván el kell felejteni, hiszen maga a DVD technológia is idejétmúlt lett az elmúlt években. Tehát nem sok esély van arra, hogy majd még ilyen lejátszókat szeretnénk csatlakoztatni egy teljesen modern új TV-hez. Remélhetőleg minden megvan valamilyen digitális formában is egy fájlként a laptopon vagy valami hasonló, onnan meg simán meg lehet nézni a TV-n számtalan módon.

Ráadásul a felhasználói szokások is jelentősen megváltoztak. Onnantól kezdve, hogy az interneten minden elérhetővé vált igazából már egyre kevésbé van bármiféle létjogosultsága ezeknek a külső adathordozóknak – és így az ezeket lejátszó készülékeknek is. Tehát mondanom sem kell, hogy a videókazetta, mint olyan, már nagyon múltszázadi, de igazából a DVD technológiát is meg lehetne bélyegezni ezzel a jelzővel, hiszen ki vesz már manapság ilyesmit?! Közben meg a stream szolgáltatók egymással versenyeznek, hogy ki tud nagyobb online videótékát üzemeltetni és melyik filmtár a legszínesebb. Persze vannak, akik még mindig előfizetnek a helyi szolgáltatóknak, mert megszokták, hogy milyen jó, ha szól a TV a háttérben, vagy ragaszkodnak a híradóhoz – általában az idősebb korosztály. De azok számára, akik olyanok, mint én, és maximum filmeket és sorozatot szeretnének nézni, tulajdonképpen semmi értelme nincs ilyen szolgáltatónál előfizetni.

Szerencsére a www.bestmarkt.hu-n elérhető termékek kivétel nélkül rendelkeznek már olyan beépített applikációkkal, amiket manapság kivétel nélkül forgatunk. Vannak kimondottan magyar tartalmakkal foglalkozó alkalmazások, de vannak vegyesen külföldi és magyar nyelven megszólaló filmekkel és sorozatokkal foglalkozó alkalmazások is, amelyek rendszerint telepítve vannak a TV-n.

Nyilván egy-egy zenemegosztó vagy videómegosztó alkalmazása is fenn szokott lenni az alapcsomagban. De nincs értelme aggódni akkor sem, ha a favorizált szolgáltató épp nincs ott alapértelmezetten az applikációk között, hiszen ez tetszés szerint bővíthető és letölthető tulajdonképpen bármi.

Hát én azt hiszem ezért tartom ennyire jó ötletnek ezt a berendezést, mert tényleg úgy érzem, hogy egy ilyen ajándék mindenkinek szólna és mindenki megtalálhatná benne a maga örömét és kikapcsolódását – függetlenül kortól, nemtől és minden egyébtől. Ha olyan ajándékot szeretnétek választani ti is, aminek mindenki egyaránt tud örülni és hasonló beállítottságú a famíliátok, akkor szerintem egy TV remek választás. Vagy bármi más ehhez kapcsolódó szórakoztató elektronikai termék. Tehát ha szeretnétek egy kis ihletet nyerni, vagy ötletelni, akkor látogassatok el a www.bestmarkt.hu webshopjába és nézzétek meg a kínálatot. Biztos vagyok benne, hogy nem lesztek csalódottak és mindent megtaláltok majd, ami garantálhatja a mosolyt az arcokon a karácsonyfa mellett.