Napelemes rendszerek pályázati támogatással.

Szponzorált tartalom

napelemre támogatás

napelemre támogatás

Sokakat visszatartanak a kezdeti magas költségek attól, hogy napelemes rendszert telepíttessenek. Azonban számos pályázati lehetőség érhető el, akár magánszemélyek, akár vállalkozások számára. Mindezekről a napelemrendszer.info weboldalon tájékozódhatunk, sőt, itt az első lépésektől az utolsóig segítséget is kaphatunk. Ingyenes helyszíni felméréssel várják az ügyfeleket, és széleskörűen tájékozódhatunk is arról, hogy mit is takar a napelemes rendszer, mire kell figyelni a tervezésnél, telepítésnél. Hogy milyen költségekkel számolhatunk és hogy mennyi idő alatt térül meg ez a beruházás.

A legfontosabb azt szem előtt tartani, hogy a beruházás megtérül és attól a pillanattól, hogy megtérül, máris ingyenesen áll rendelkezésünkre a villamos energia. Hogy ez minél hamarabb megtörténjen, egy pontosan és alaposan megtervezett és átgondolt napelemes rendszerre van szükség. Érdemes tehát a napelemesrendszer.info honlapon kezdeni a tájékozódást és az ügyek intézését is. Azért is érdemes mindezekre elég időt szánni, mert maga a rendszer telepítése nem tart sokáig, egy-két nap csupán. Így az előzetes tervezésre lehet elég időt szánni.

A napelemre támogatás is elérhető, erről is tájékozódhatunk a honlapon. De kezdjük is azzal, hogy mi is maga a napelemes rendszer? Szakszerűen megfogalmazva ez a fotovoltaikus rendszer, ami a napról érkező fényt, magát az elektromágneses sugárzást alakítja át villamos energiává. Nem keverendő össze a napkollektorral, ami viszont a nap melegét használja fel. A lényeg tehát, hogy a napelemes rendszer nem csak akkor termel áramot, ha hét ágra süt a nap, hanem mindig.

Amikor napelemes rendszerről beszélünk, a költségek egy millió forint felettiek, sőt, kétmillió forint felettiek is lehetnek, vagy még ennél is drágábbak, a napelemes rendszer méretétől függően. Nem mindegy, hogy ezt saját tőkéből kell-e valakinek finanszírozni, vagy van valamilyen lehetőség a támogatásra. A pályázatok többfélék lehetnek, vannak kamatmentes hitelek és akár vissza nem térítendő támogatások is.

A napelemre támogatás magánszemélyek és vállalkozások számára is elérhető. Érdemes figyelni az ezzel kapcsolatos aktualitásokat, mert míg sokáig a nulla százalékos hitel volt elérhető napelemes rendszerek telepítésére, a 2021-ben megjelent, közismert nevén 3+3 milliós felújítási hitelt is fel lehet használni a napelemes rendszerek telepítésére. Pályázni nem egyszerű, azonban érdemes figyelemmel kísérni a lehetőségeket. Azt sem árt tudni, hogy ezek szinte minden esetben utófinanszírozásúak.

Még ha nincs is lehetőség pályázatra, akkor is érdemes megfontolni a napelemes rendszer telepítését, hisz ezek 8-10 év alatt megtérülnek, utána pedig valóban ingyenesen állítja elő a rendszer a háztartásunk számára szükséges villamos energiát. A napelemes rendszert azért is jó mielőbb telepíteni, mert ezzel is a környezetünket védjük. Voltaképp a napelemes rendszer befektetés a jövőbe, ezzel is csökkentjük ökológiai lábnyomunkat.

A napelemre támogatás tehát elérhető, akár magánszemélyek, akár vállalkozások, de például tanyák számára is. Figyeljük a lehetőségeket, keressünk profi szakembereket, mint amilyenek a napelemrendszer.info-val együttműködő kivitelezők.