A bélgyulladás komoly gondokat okozhat!

Szponzorált tartalom

bélgyulladás

bélgyulladás

Baktériumok és vírusok vesznek körül minket. Az emberi szervezet sokat elbír, azonban olykor komoly problémát okozhatnak különböző bacik és vírusok. Gyulladást okozhatnak a bélrendszer nyálkahártyáján, ennek következtében bélgyulladás alakulhat ki. Ha szennyezett ételt vagy italt fogyasztunk, akkor a gyomrot is érintheti a probléma. Különböző típusú bélgyulladások vannak, köztük az ételmérgezés, autoimmun eredetű betegségek, diverticulitis, cöliakia miatt kialakuló vagy alkohol okozta betegségek. Van, ami néhány nap alatt elmúlik, azonban a bélgyulladás kiváltó okai között szerepelhet szalmonella is.

Amikor fekélyes vastagbél gyulladásról beszélünk, az régóta elhúzódó problémák miatt alakulhat ki, de lehet genetika miatt, illetve a stressz is kiválthatja. A legyengült immunrendszernek is szerepe van a vírusok elszaporodásának, melynek következtében bélgyulladás alakulhat ki. A Crohn betegség sajnos sokakat súlyt, amely egy krónikus gyulladás, ami nem csupán a nyálkahártyát, hanem az egész bélfalat érinti, sőt később fekélyek is megjelenhetnek.

Minden, ami bélgyulladásal kapcsolatos, az egy enteritis, melynek tünete lehet láz, hányás, étvágytalanság, hasi fájdalmak vagy hasmenés. Bármi is legyen a gond, a dehidratáció csak tovább tetézi a dolgot, amire igen csak oda kell figyelni! A bő folyadékfogyasztás mindenképp szükséges ilyenkor. Azt már említettük, hogy néhány nap alatt elmúlhat a gyulladás,de ha több, mint négy napig fennáll, akkor mindenképp orvoshoz kell fordulni! Ha dehidratálttá válunk vagy véres székletet tapasztalunk, akkor kórházi kezelésre is szükség lehet, de gyógyszert mindenképp kell szedni.

Hogyan előzhető meg a bélgyulladás? A legfőbb alapelv a higiénia, rendszeres kézmosás, fertőtlenítő szerek használata, konyhai higiénia és arra is oda kell figyelni, hogy minden élelmiszert megfelelő hőmérsékleten készítsünk elő, azaz alaposan főzzük meg azokat! A kezelésben nagy szerepet játszik játszanak a probiotikus baktériumtörzsek, amelyeket szintén bevihetünk táplálékkal, ugyanakkor erre is megvannak már a megfelelő készítmények táplálékkiegészítők. A NaturalSwiss készítmények óriási támogatást jelentenek a bajban a szervezetnek!