Feldolgozó üzem pályázat fejlesztéshez, napelem telepítéshez.

Szponzorált tartalom

feldolgozó üzem pályázat

feldolgozó üzem pályázat

A “Feldolgozó üzemek komplex fejlesztése” pályázat egy olyan támogatási program, amely a mezőgazdasági és élelmiszer-feldolgozó ipar fejlesztését célozza Magyarországon. A feldolgozó üzem pályázat célja, hogy a feldolgozó üzemek korszerűsítésével és bővítésével hozzájáruljon a vidéki gazdaság fejlődéséhez, a munkahelyteremtéshez, valamint a versenyképesség növeléséhez. Az ilyen típusú pályázatok gyakran az Európai Unió és a magyar kormány közös finanszírozásában valósulnak meg, és különböző forrásokból kaphatnak támogatást, például a Vidékfejlesztési Program keretében.

A feldolgozó üzem pályázat célcsoportjai a kis- és középvállalkozások (KKV-k), nagyvállalatok és azok a mezőgazdasági termelők, akik feldolgozással is foglalkoznak.
A támogatható tevékenységek közé tartozik az új feldolgozó üzemek építése, a meglévő üzemek bővítése és modernizálása, gépek és berendezések beszerzése, technológiai fejlesztések, energiahatékonysági beruházások – köztük a napelem rendszer telepítése, bővítése és a különböző infrastrukturális fejlesztések.

A pályázat a következő feltételekhez van kötve: a projekt költségeinek részletes bemutatása, megvalósíthatósági tanulmányok bemutatása, környezeti hatásvizsgálatok (amennyiben szükséges), pénzügyi tervek és üzleti terv kidolgozása, valamint a projekthez szükséges engedélyek és jogi dokumentumok megléte.

A támogatás mértéke változó, általában a projekt összköltségének 40-70%-a között mozog, de a pontos mértéket a pályázati kiírás határozza meg, valamint függ a pályázó típusától és a projekt helyszínétől.

A KAP-RD04A-RD04B-1-24 és KAP-RD04a-RD04b-2-24 kódszámú feldolgozó üzem pályázat benyújtási határidejéről a solargroup.hu weboldalon tájékozódhat bővebben!
A benyújtási határidőket és a szükséges dokumentumokat a pályázati felhívás tartalmazza 

A bírálati folyamat több szakaszból állhat, beleértve az előzetes értékelést, a formális ellenőrzést és a szakmai bírálatot.
Az ilyen típusú pályázatok fontos szerepet játszanak a mezőgazdasági és élelmiszer-feldolgozó szektor versenyképességének növelésében, és hozzájárulnak a fenntartható vidékfejlesztéshez. Az aktuális pályázati feltételekről és részletekről érdemes a vonatkozó kormányzati weboldalakon és a pályázatkezelő szervezeteknél tájékozódni.

Amennyiben szakértő segítséget szeretne igénybe venni a pályázatírással és kivitelezéssel kapcsolatban, akkor a SolarGroup Energy Kft. készséggel áll rendlekezésére!