Memóriajavító hatású az aszalt vörös áfonya

Szponzorált tartalom

aszalt vörös áfonya

aszalt vörös áfonya

A vörös áfonya olyan hegyvidéki növény, ami hazánkban is megterem. Hasonlít a fekete áfonyához, ám íze sokkal savanykásabb. Érdemes önmagában csemegeként fogyasztani, de ha nem tudunk friss gyümölcshöz jutni, akkor az aszalt vörös áfonya tökéletes megoldást tud képezni. Egész évben hozzá tudunk jutni, hiszen bármelyik kisboltból megvásárolható. Antioxidáns tartalma rendkívüli, így védi szervezetünket a különböző betegségekkel szemben. Lassítja az öregedési folyamatokat. Kúraszerűen alkalmazva véd az érelmeszesedéssel szemben és csökkenti az infarktus kialakulásának veszélyét.

Szinten tartja a magas vérnyomást. Az aszalt vörös áfonya jó hatással van a memóriára. Vitaminokat, vasat, magnéziumot, mangánt és cinket egyaránt tartalmaz. Elsősorban húgyúti fertőzések kezelésénél szokták ajánlani, tinktúra vagy kivonat formájában. Gyógyszertárakban kapszula formájában is megvásárolható. Enyhe vízhajtó hatással bír. Véd a fertőzésektől és erősíti az ereket. Megakadályozza a baktériumok megtapadását a nyálkahártyán.
Méregteleníti az egész szervezetet. Cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják. Sokan csodaszernek tekintenek rá. Az aszalt vörös áfonya veseproblémák kezelésére szintén alkalmazható, sőt, még prosztata megnagyobbodás esetén is enyhíti az ezzel járó kellemetlen tüneteket. Gasztronómiai értékéről sem szabad megfeledkezni, hiszen nemcsak gyümölcssalátákhoz vagy müzlihez adható, hanem süteményekhez, húsokhoz és sajtokhoz egyaránt. Van, aki kompótot, szörpöt vagy lekvárt készít belőle.